36 ember meghalt, miután beszakadt egy gyorsforgalmi út Kínában

2024. május 2. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

Több jármű is a mélybe zuhant, miután Kína Kuangtung tartományában beomlott egy gyorsforgalmi út. A balesetben 36 ember meghalt, legalább harmincan pedig megsérültek – írja a Reuters a kínai állami média alapján.

A heves esőzés által kiváltott omlás szerdán, helyi idő szerint hajnali 2 óra 10 perc körül történt a Mejcsou–Tapo gyorsforgalmi úton. A beomlott szakasz 17,9 méter hosszú, a beszakadt részen 23 jármű zuhant le. Az országban a május elsejei szünet miatt az átlagosnál is többen voltak az utakon.

Az egyik kínai hírügynökség szerint Hszi Csin-ping elnök a veszély elhárítása érdekében nagy erőforrásokat irányított a területre, ahol egyébként továbbra is tart az esős időjárás. A központi és a helyi kormány csapatai is részt vesznek a mentésben. Mejcsou egyike azoknak a dél-kínai Kuangtong tartományban található területeknek, ahol április vége óta többször is hatalmas esőzések voltak, amik sárlavinákat okoztak, házakat árasztottak el és hidakat romboltak le.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!