Lejárt jogsival kapcsolták le a 103 éves olasz asszonyt, most vesz egy Vespát, hogy kártyázni járhasson

2024. március 24. – 23:10

Lejárt jogsival kapcsolták le a 103 éves olasz asszonyt, most vesz egy Vespát, hogy kártyázni járhasson
Forrás: Rai1HD / Youtube

Másolás

Vágólapra másolva


Nem akármilyen fából faragták az olasz Giuseppina Molarit. Az 1920-ban született nő március közepén került be a hírekbe azzal, hogy az egyik éjjel körbe-körbe furikázott a Ferrara tartománybeli Bondenóban. A kissé bizonytalanul közlekedő autósra egy telefonáló hívta fel a rendőrök figyelmét, akik pár perc alatt a helyszínre érve megállították, majd igazoltatták a sofőrt. Több meglepetés is érte őket,

  • egyrészt az autón nem volt kötelező biztosítás;
  • másrészt két éve lejárt a jogosítványa a sofőrnek;
  • aki – harmadrészt – egy 103 éves asszony volt.

Nem volt mit tenni, a nőt megbírságolták, hazafurikázták, a kis fehér Fiat Pandát – mi mást – trailerrel vitették el Molári otthonához, a hivatalos eljárás idejére pedig lefoglalták.

A történet azonban itt nem ért véget, és mivel Giuseppina, vagy ahogy mindenki hívja az asszonyt, Giose sztoriját felkapta az olasz sajtó, több dolog is kiderült róla. Először is nem a 13 ezer lakosú kisvárosban él, ahol tetten érték, hanem onnan nem messze, a pár száz fős Vigarano Pievében. Viszont szinte minden nap átpöfög Bondenóba, ami nem is csoda, hiszen ott laknak a barátai, akiket meglátogat,

ráadásul minden délután beugrik pár órára kártyázni egy kávézóba.

Mivel Giose világéletében önálló volt, és autója nélkül nem tud moccani, már másnap elhatározásra jutott: szerez egy 50 köbcentis Vespát, de addig is biciklivel jár át a városba.

Elképesztő energiája ebből a videóból is jól látszik, érdemes megnézni, milyen svunggal tolja ki a biciklit.

A közösségi médiában természetesen mindenki támgatja az asszonyt. Ferrara polgármestere, a bondenói származású Alan Fabbri sem tudta megállni, hogy a személyes Facebook-profiljára ne írja ki: „Tudom, hogy politikailag helytelen lenne, de pénzbüntetés helyett inkább kitüntetést adnék Giose-nak. Ezt diktálja a szívem.

Ekkora erő nem mindenkinek adatik meg, de mindenkinek reményt ad az öregkorára nézve.”

És ezzel nem is lehet vitatkozni!

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!