Terrortámadás lehetőségére figyelmeztet Amerika moszkvai nagykövetsége

2024. március 8. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

Szélsőséges elemek támadásokat terveznek Moszkvában – az erről szóló jelentéseket megvizsgálva az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége csütörtökön arra figyelmeztette az amerikai állampolgárokat, hogy a következő két napban

  • kerüljék a koncerteket, tömegrendezvényeket,
  • kísérjék figyelemmel a híreket, és
  • legyenek elővigyázatosak.

A figyelmeztetést néhány órával az után adták ki, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) csütörtökön közölte; az Iszlám Állam terrorszervezet egyik afganisztáni sejtjének tagjai lőfegyverrel készültek megtámadni egy moszkvai zsinagógát. Miután az őrizetbe vételi kísérletnek ellenálltak, a szolgálat emberei tűzharc után semlegesítették őket. A csoporttól lőfegyvereket, lőszereket, valamint házi készítésű robbanószerkezet elkészítéséhez szükséges alkatrészeket foglaltak le, írja a Reuters.

Az FSZB szerint az Iszlám Állam egyik sejtje a Moszkvától délnyugatra fekvő Kaluga régióban működött, terveik között szerepel egy Afganisztán, Pakisztán, Türkmenisztán, Tádzsikisztán, Üzbegisztán és Irán területén létrehozandó kalifátus. A csoport 2014 végén jelent meg Kelet-Afganisztánban, és rendkívüli kegyetlenségéről híresült el.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!