Az amerikai alelnök azonnali tűzszünetet követel Gázában

2024. március 4. – 06:54

Másolás

Vágólapra másolva

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke azonnali tűzszünetet követel Gázában a következő hat hétre. Az alelnök felszólította Izraelt, hogy jelentősen növelje meg a segélyek szállítását. Frissítés: Hamászt pedig arra, hogy fogadják el az ajánlatot, legyen tűzszünet és engedjék szabadon a túszokat, engedjék egyesülni a családokat, írja a BBC.

Kamala Harris szerint a hathetes fegyverszünet időt adna arra, hogy minden túszt szabadon engedjenek, és jelentős mennyiségű segélyszállítmány tudjon eljutni a palesztin területen élőkhöz.

Kamala Harris vasárnap egy alabamai eseményen úgy fogalmazott: az emberek éheznek Gázában, olyan családokat láttak, akik állati takarmányt esznek, a csecsemők alultápláltak.

Izrael képviselői vasárnap kihagyták a kairói béketárgyalást, mert a Hamász elutasította azt a követelésüket, hogy árulják el azoknak a túszoknak a neveit, akik még életben vannak. Az USA szerint jól haladnak a tűzszünetről szóló tárgyalások, de a Hamász egyik képviselője azt mondta, hogy a következő két napban nem valószínű, hogy meg tudnak egyezni, mert több olyan pont is van, amiben nincs egyetértés.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!