Rabszolgatartó román bűnszervezetet lepleztek le Spanyolországban

2024. március 2. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Három román állampolgárt vettek őrizetbe Spanyolországban, miután a gyanú szerint az elmúlt két évben több állampolgár-társukat elrabolták és kizsákmányolták – írta a rendőrség szombati közleménye alapján az Agerpres.

Az Alicante tartományban található Aspe városában működő bűnszervezetről először a román rendőrség értesült, majd a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ segítségével, a spanyol rendőrség közreműködésével bukkantak az elkövetők nyomára.

A nyomozás során négy áldozatot azonosítottak, Dolj és Teleorman megyei román állampolgárokat, akik azt mondták a hatóságoknak, hogy több mint két éven át fizetség nélkül dolgoztatták őket, a bűnszervezet vezetője, egy 25 éves férfi pedig elvette tőlük a személyi igazolványukat. Vallomásuk szerint naponta zsarolásnak, fenyegetésnek és fizikai erőszaknak voltak kitéve a bűnszervezet tagjai részéről.

Mint kiderült az áldozatokat nem csak Spanyolország, hanem Franciaország területén is dolgoztatták, a mezőgazdasági munkáért kapott fizetséget pedig a bűnszervezet tagjainak vagy azok rokonainak nevére nyitott bankszámlákra utalták.

A bandavezér lakásán 1650 eurót és 1800 lejt találtak a rendőrök, a bankszámlákon pedig több mint 130 ezer eurót.

Az őrizetbe vett gyanúsítottak, két férfi és egy nő, 24 és 47 év közöttiek. A nyomozás folytatódik, ugyanis a hatóságok újabb lehetséges áldozatokról is tudomást szereztek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!