Meloni: Ukrajna lerohanása volt az előfutára a Hamasz izraeli támadásának

2024. február 25. – 12:14

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna két évvel ezelőtt indított teljes inváziója volt az előfutára a Hamasz tavaly októberi támadásának Izrael ellen, amelyben a szervezet terroristái 1200 embert megöltek, és több mint kétszáz civilt ejtettek túszul – állította Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egy szombaton megjelent interjúban – írja a News.ro.

„Ha Oroszország nem támadta volna meg Ukrajnát, a Hamasz nagy valószínűséggel nem indított volna ilyen támadást Izrael ellen” – jelentette ki Meloni az Il Giornale című olasz lapnak. Az Ukrajna totális lerohanásának második évfordulója alkalmából készült interjúban az olasz miniszterelnök kijelentette, „ha az ENSZ Biztonsági Tanácsának egy állandó tagja ilyen súlyosan megsérti a nemzetközi jogot, akkor elkerülhetetlen, hogy ez a világ más területein is következményekkel járjon, a Közel-Kelettől Balkánig és Afrikáig”.

„Ha Ukrajnában nem áll helyre a nemzetközi jogszerűség, a konfliktusok tovább szaporodnak” – mondta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!