Börtönbüntetésre ítélték a gyerekeit éheztető amerikai youtuber anyát

2024. február 21. – 06:44

Másolás

Vágólapra másolva

Börtönbüntetésre ítélték súlyos gyermekbántalmazás vádjával a utahi Ruby Franket, aki egy több mint kétmilliós követővel rendelkező YouTube-csatornán osztogatott szülői tanácsokat, írta a Guardian. A büntetésének mértéke majd később derül ki, de legkevesebb négy évre börtönt kap.

Franket tavaly augusztusban tartóztatták le, miután alultáplált 12 éves fia kimászott Joe Hildebrandt lakásának ablakán, hogy ételt és vizet kérjen a szomszédtól. Nem sokkal később a nő egyik lányát is hasonló állapotban találták meg. Franke a gyanú szerint éheztette, kikötözte és rendszeresen bántalmazta gyerekeit. Az interneten már régóta keringtek olyan videók, amelyeken a nő megkérdőjelezhetően bánik a gyerekeivel, de ezek még nem voltak annyira riasztóak a nyilvánosság számára. Franke hat gyereke közül az egyik viszont már jó ideje hangoztatja, hogy a nő nem az a gondos anyuka, akinek az interneten mutatja magát

Franke és Hildebrandt a Hildebrandt ConneXions életvezetési tanácsadó szolgáltatást működtették, videóikban szülői és párkapcsolati tanácsokat adtak. Mindketten bűnösnek vallották magukat gyerekbántalmazásban egy decemberi meghallgatáson.

Az ítélethirdetéskor Franke bocsánatot kért a gyerekeitől, azt mondta, elvett tőlük mindent, ami biztonságos és jó volt, arról is beszélt, hogy négy éven át olyan tanácsokat és útmutatások követett, amelyek sötét tévedésbe vitték.

Ruby Franke és férje, Kevin Franke „8 passengers” azaz „Nyolc utazó” néven indította el YouTube-csatornáját 2015-ben. A csatorna a házaspárról és hat gyerekükről szólt, ők Shari, Chad, Abby, Julie, Russell és Eve. A Nyolc utas az évek alatt közel 2,3 millió feliratkozót szedett össze, ami már egy elég szép számnak számít a YouTube-on, és jókora bevételt biztosított a párnak. A videók fő témája a gyerekek nevelése és fegyelmezése volt. A szülők, akik a mormon Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tagjai, a gyermekeik otthoni tanításának menetét is megosztották az internettel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!