Egymás lakásait látták a népszerű biztonsági kamera felhasználói

2024. február 20. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

Egymás lakásairól készült felvételeket láthattak a Wyze biztonsági kamerák tulajdonosai egy technikai hiba miatt. A kínos probléma 13 ezer felhasználót érintett, és nem csak 14-et, ahogy a gyártó eredetileg közölte, írta a News.ro.

Az intelligens otthoni termékekre és vezeték nélküli kamerákra specializálódott amerikai gyártó az Amazon Web Services felhőalapú tárolási szolgáltatásának működési hibájával indokolta a történteket. Miután a felhőszolgáltatás helyreállt, egyszerre nagy számú biztonsági kamera csatlakozott ismét a hálózathoz, a készülékek azonosítói pedig összekeveredtek, közölték.

A 13 ezer érintett felhasználóból valamivel több mint 1500-an követték, ami más lakásokban történik.

A felhasználók közül sokan felháborodottan panaszolták, hogy nem tartják már biztonságosnak a kamerákat, hiszen előfordulhat, hogy idegenek nézik őket. A Wyze azt ígérte, további biztonsági szintet vezet be a kamerákhoz rendelt alkalmazásban a felvételekhez való hozzáférésnél.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!