Korrupcióval vádolják a vizes sportszövetség elnökét, aki egy oldal szerint már magyar útlevelet is kért

2024. február 18. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét korrupciós vádakkal nézhet szembe Huszain al-Muszallam, a World Aquatics, azaz a nemzetközi vizes sportokat tömörítő szövetség elnöke.

A kuvaiti hatóságok szerint a vezető 2021-ben, a Kuvaiti Olimpiai Bizottság ügyvezetőjeként 10,4 millió euró értékű szerződést ítélt oda a felesége és gyerekei tulajdonában lévő cégnek – szúrta ki az Index az insidethegames.biz oldal cikkére hivatkozva. A World Aqautics vezetője tagadta a vádakat, és szerinte a gyanúsítgatások mögött egyértelműen politikai szándék van.

A cikk külön részt szentel annak, hogy Huszain al-Muszallam különösen jó viszonyt ápol a magyar politikai vezetőkkel. Az azóta lemondott Novák Katalinnal a vizes-vb idején Dohában tárgyalt, és korábban kitüntette Szijjártó Pétert is a vizes sportok érdekében végzett munkájáért. Az oldal szerint nyílt titok olimpiai körökben, hogy al-Muszallamnak magyarországi ingatlanja is van és hamarosan magyar útlevelet is kaphat.

Al-Muszallam júliusban mutatta be a World Aquatics új központját, amely Budapesten épül fel. A létesítményben lesz két medence, a mű- és toronyugrás mellett a 27 méteres szupertoronyugrás versenyzői is edzési lehetőséget kapnak. Szállodai férőhelyekről is gondoskodnak az épületben.

Nem ez az első eset, hogy Huszain al-Muszallam korrupciós vádakkal kell szembenéznie. 2017-ben, amikor a vizes szövetség alelnöki helyéért indult, azzal vádolták, hogy kenőpénzeket fogadott el. Karrierjét azonban ezek a vádak sem befolyásolták, 2021-ben meg is választották a nemzetközi vizes sportszövetség elnökévé.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!