Putyin Bident támogatja az elnökválasztáson, Trump ezt bóknak veszi

2024. február 15. – 08:19

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország készen áll együttműködni bármely amerikai elnökkel, de ha választani lehet, akkor inkább Joe Bidennel, mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai interjúban – írja a TASZSZ.

„Biden” – válaszolta Putyin arra a kérdésre, hogy melyik politikus lenne jobb Oroszország számára az Egyesült Államok elnökeként, Biden vagy Donald Trump. „Tapasztaltabb, kiszámíthatóbb ember, régi vágású politikus” – indokolt az orosz elnök.

Putyin kommentálta Biden egészségi állapotát is, arról beszélt, hogy legutóbbi találkozójukon semmi aggasztó jelet nem vett észre az amerikai elnökön. Felidézte a 2021-es genfi ​​csúcstalálkozót, ahol bírálói szerint Biden zavarodottan nézegette jegyzeteit.

„Már több éve annak, hogy találkoztam Bidennel, és már akkor is azt mondták, hogy alkalmatlan. Én nem vettem észre ilyesmit. Igaz, hogy nézegette a papírjait, de őszintén szólva én is a magamét” – mondta Putyin, majd felidézett egy másik esetet is. „Az, hogy valahol egy helikopterből kiszállva beütötte a fejét, hát az vesse rá az első követ, aki még soha nem verte be a fejét semmibe ” – mondta az orosz elnök.

Az elhangzottakra természetesen reagált Donald Trump, aki bóknak tekinti Putyin szavait, miszerint inkább Biden felé húz. „Valójában Putyin csak bókolt nekem. Azt mondta, hogy szívesebben látná Joe Bident elnökként helyettem. Ez egy dicséret” – mondta Trump szerdán Dél-Karolina államban egy gyűlésen. Trump szerint a gyenge Biden-kormányzat miatt Oroszország „megszerzi Ukrajnát”. A volt amerikai elnök megismételte, hogy megválasztása esetén azonnal megoldja az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktust.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!