A rákdiagnózisa óta először jelent meg nyilvánosság előtt III. Károly

2024. február 11. – 16:01

A rákdiagnózisa óta először jelent meg nyilvánosság előtt III. Károly
Paul Williams tiszteletes köszönti III. Károly brit királyt és Kamilla brit királynét, amint megérkeznek a kelet-angliai Sandringham birtokon lévő Szent Mária Magdolna templomba 2024. február 11-én – Fotó: Justin Tallis / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

III. Károly király brit uralkodó a sandringhami templomban vett részt az első nyilvános látogatásán, mióta a Buckingham-palota bejelentette, hogy rákot diagnosztizáltak nála – írja a BBC.

A király és felesége, Kamilla a kelet-angliai Sandringham birtokon lévő Szent Mária Magdolna templomot látogatták meg vasárnap. A templom előtt nagyjából százan gyűltek össze, nekik mosolyogva integetett az uralkodó.

III. Károlynál januári prosztataműtétje során diagnosztizáltak rákot – jelentette be a hét elején a palota. A daganat pontos típusáról nem osztottak meg információkat, de hangsúlyozták, hogy a király „teljes mértékben pozitívan áll a kezeléséhez, és várja, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen a hivatalos teendőihez”. A király daganatos betegsége szíven ütötte a briteket, erről itt írtunk bővebben.

III. Károly szombat este adott ki hivatalos közleményt, amelyben megköszönte a rengeteg támogató üzenetet. „Ahogy azt a rák érintettjei pontosan tudják, az ilyen kedves gondolatok jelentik a legnagyobb vigaszt és bátorítást” – írta.

„Ugyanilyen bátorító hallani, hogy saját diagnózisom megosztása hogyan segítette elő a közvélemény megértését és világított rá mindazon szervezetek munkájára, amelyek a rákos betegeket és családjaikat támogatják az Egyesült Királyságban és a nagyvilágban.

A fáradhatatlan gondoskodásuk és elkötelezettségük iránti élethosszig tartó csodálatom a saját személyes tapasztalatom miatt még nagyobb”.

A kezelés idejére a király visszalépett minden nyilvános szerepléstől, feladatait a rangidős királyi családtagok – köztük Kamilla királyné és Vilmos herceg – veszik át.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!