A rákdiagnózisa óta először jelent meg nyilvánosság előtt III. Károly

2024. február 11. – 16:01

A rákdiagnózisa óta először jelent meg nyilvánosság előtt III. Károly
Paul Williams tiszteletes köszönti III. Károly brit királyt és Kamilla brit királynét, amint megérkeznek a kelet-angliai Sandringham birtokon lévő Szent Mária Magdolna templomba 2024. február 11-én – Fotó: Justin Tallis / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

III. Károly király brit uralkodó a sandringhami templomban vett részt az első nyilvános látogatásán, mióta a Buckingham-palota bejelentette, hogy rákot diagnosztizáltak nála – írja a BBC.

A király és felesége, Kamilla a kelet-angliai Sandringham birtokon lévő Szent Mária Magdolna templomot látogatták meg vasárnap. A templom előtt nagyjából százan gyűltek össze, nekik mosolyogva integetett az uralkodó.

III. Károlynál januári prosztataműtétje során diagnosztizáltak rákot – jelentette be a hét elején a palota. A daganat pontos típusáról nem osztottak meg információkat, de hangsúlyozták, hogy a király „teljes mértékben pozitívan áll a kezeléséhez, és várja, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen a hivatalos teendőihez”. A király daganatos betegsége szíven ütötte a briteket, erről itt írtunk bővebben.

III. Károly szombat este adott ki hivatalos közleményt, amelyben megköszönte a rengeteg támogató üzenetet. „Ahogy azt a rák érintettjei pontosan tudják, az ilyen kedves gondolatok jelentik a legnagyobb vigaszt és bátorítást” – írta.

„Ugyanilyen bátorító hallani, hogy saját diagnózisom megosztása hogyan segítette elő a közvélemény megértését és világított rá mindazon szervezetek munkájára, amelyek a rákos betegeket és családjaikat támogatják az Egyesült Királyságban és a nagyvilágban.

A fáradhatatlan gondoskodásuk és elkötelezettségük iránti élethosszig tartó csodálatom a saját személyes tapasztalatom miatt még nagyobb”.

A kezelés idejére a király visszalépett minden nyilvános szerepléstől, feladatait a rangidős királyi családtagok – köztük Kamilla királyné és Vilmos herceg – veszik át.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!