Mit tesz Velence azért, hogy megállítsa a város süllyedését?

2024. február 10. – 22:43

Másolás

Vágólapra másolva

Velencének a víz régen a védelmet jelentette, mostanra viszont fenyegetéssé vált. A lagúnák városára folyamatos veszélyt jelent a tengerszint növekedése. Egy új mobilgát azonban védelmet nyújthat: a Mózes nevet viselő szerkezet elválasztja egymástól a tengert és a lagúnát, és ezzel megakadályozza a víz bejutását a városba. A kérdés, hogy meddig. A Deutsche Welle riportja.

Velence júniustól huszonöt fősre korlátozza a turistacsoportok létszámát a város védelmében, ez nagyjából egy turistabusz kapacitásának a felét jelenti. Emellett betiltották a hangszórók használatát is, mert az „zavart kelt”.

Április 25-től kísérleti jelleggel jegyváltásra kötelezik azokat, akik a városba szeretnének látogatni. A hétnyelvű oldalon és az okostelefonra is letölthető alkalmazáson keresztül az utazók előre kiválaszthatják, hogy melyik napon szeretnének bemenni a városba, a jegyhez kapnak egy QR-kódot, amit a beléptető kapuknál olvasnak majd le.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!