Kiterjedt Hamász-alagútrendszerre bukkant az IDF Hán Júniszban

2024. február 7. – 15:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az IDF feltárt egy jelentős Hamász-alagutat a dél-gázai Hán Júniszban, amelyet korábban a terrorcsoport magas rangú tagjai használtak, majd túszrejtő létesítménynek alakítottak át.

Az alagútrendszer mintegy egy kilométer hosszú, és a város központjában, a civilek által lakott negyedek alatt húzódik. Az IDF szerint korábban a Hamász magas rangú tisztviselői tartózkodhattak az alagútban, a háború alatt pedig túszokat tartottak itt fogva. A földalatti bunkeren fürdőszoba is volt, a túszok szobája mellett pedig egy pihenőszoba, amit az őket őrző terroristák használhattak.

Az alagútban különböző időpontokban összesen 12 túszt tartottak fogva, akik közül hárman már visszatértek Izraelbe – közölte az IDF.

A „földalatti labirintus” egy része, egy másik alagúthoz is kapcsolódik, ahol szintén túszokat tartottak fogva, és amelyet az IDF néhány hete fedezett fel.

(Times of Israel)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!