Bírói védelem alá helyezték Alain Delont, hogy mindenképp megkapja a szükséges orvosi ellátást

2024. január 30. – 14:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyre romló egészségi állapotban lévő Alain Delon francia filmsztárt bírói védelem alá helyezte egy Párizstól délre fekvő bíróság gyámügyi bírája. A döntést a 88 éves színészlegenda megfelelő orvosi ellátása érdekében hozta meg, ami a legfőbb vitás pont a gyerekei között – írja az MTI az AFP hírügynökség értesülése alapján.

A bíróság döntése alapján a színészt mostantól a bíróság által kijelölt képviselőnek kell segítenie „orvosi ellátásában” és gondozóinak kiválasztásában.

A sztár három gyereke január eleje óta a francia televízióknak és lapoknak adott interjúkon, valamint a bíróságon keresztül vívott testvérháborút egymással. Mindegyikük azt állította, hogy meg akarja védeni Delont, akinek az egészsége egyre romlik a 2019-es agyvérzése óta. A nézeteltérés a színészlegendát sújtó limfóma kezelésének folytatása körül koncentrálódott közöttük.

A színész lánya, Anochka korábban azzal vádolta meg a testvéreit, hogy veszélyeztetik az apjuk életét, aki nem kap kezelést, amióta 2023 nyarán visszaköltözött Svájcból a Párizshoz közeli douchyi birtokára. A sztár lánya vissza akarta vinni az apját Svájcba, hogy ott folytassák a kezelését (Delon svájci állampolgár is, és rendszeresen tartózkodik az országban).

A színész idősebbik fia viszont azzal vádolta a húgát, hogy csak azért akarja visszaköltözteti az édesapjukat Svájcba, hogy ne kelljen túl sok örökösödési adót fizetnie a halála után.

A január 25-i végzést a hónap elején elvégzett orvosi vizsgálat alapján adta ki a bíróság, amely megállapította, hogy

„Alain Delon három gyereke között nézeteltérés van, különösen orvosi ellátását és az annak ellenőrzésével megbízott orvosokat illetően. Tekintettel a felnőttkorú körüli konfliktusra, szükség van felnőttek védelmét ellátó semleges és pártatlan jogi képviselő kinevezésére, hogy segítse őt.”

Franciaországban a bírói védelem egy rövid távú védelmi intézkedés (egy alkalommal egy évre megújítható), amely lehetővé teszi, hogy egy felnőtt személyt képviseljenek a mindennapi élet egyes dolgainak elvégzésében.

A döntést Alain Delon gyerekei közül ketten is üdvözölték.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!