Gázai túszok hozzátartozói rohamozták meg az izraeli parlament bizottsági ülését

2024. január 22. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász által túszul ejtett izraeliek hozzátartozóinak egy csoportja hétfőn megrohamozott egy parlamenti bizottsági ülést Jeruzsálemben. A tiltakozók azt követelték, hogy a törvényhozók tegyenek többet szeretteik kiszabadításáért. Az akcióban nagyjából 20 ember vett részt.

Az október 7-én elrabolt izraeliek közül 130-at továbbra is Gázában tartanak fogva. Izrael szerint eddig 27-en haltak meg fogságban.

Bár az Egyesült Államok, Katar és Egyiptom is azon dolgozik, hogy a novemberi fogolycserék mintájára további túszok szabadulhassanak ki, a Hamász és Izrael egyelőre nem tud megegyezni. A Hamász hétfőn közölte, hogy nem lát esély arra, hogy a fogságában lévő túszok hazatérhessenek Izraelbe, miután Benjamin Netanjahu elutasította a palesztin fegyveres szervezet ajánlatát.

A terrorszervezet a túszok szabadon engedéséért cserébe azt követelte, hogy Izrael vonja ki minden katonáját a Gázai övezetből, engedje el az összes fegyverest, aki részt vett az október 7-i támadásokban, valamint hagyjon fel a Hamász elleni támadásokkal.

(Reuters)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!