Ismét lecsapott a sebességmérő kamerák oszlopait szétflexelő olasz hős, Fleximan

2024. január 20. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken ismét lecsapott a sebességmérő kamerák oszlopait szétflexelő rejtélyes olasz hős, Fleximan, aki ezúttal Padova tartományban, a 10-es út mentén, Carceri település területén fűrészelt el egy oszlopot. A korábbi akciókhoz hasonlóan most is a készüléket tartó oszlop aljának esett neki sarokcsiszolójával, írja az Ansa.

Mivel ez már nem az első ilyen eléggé el nem ítélhető tette, Fleximan nagy népszerűségnek örvend az autósok körében, egyfajta népi szuperhősként tisztelik. Néhány akcióját meg is örökítette egy-egy elhaladó autós, ezek a videók természetesen nagy sikert aratnak a neten.

Olaszországban a becslések szerint 11 ezernél is több automatikus sebességmérő berendezés működik, ami több, mint amennyi Nagy-Britanniában (körülbelül 7700), Németországban (több mint 4700) vagy Franciaországban (3780).

Az olasz belügyminisztérium hivatalos adatai alapján 2022-ben a húsz legnagyobb olasz város mintegy 76 millió eurót szedett be a sebességmérő kamerák segítségével kiszabott magas bírságoknak köszönhetően, ami az előző évi 47 milliós adathoz képest 60 százalékos növekedést jelent.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!