Unicef: A Gázai övezetben a legveszélyesebb gyereknek lenni a világon

2024. január 19. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva


A gyerekek számára a világ legveszélyesebb helyének nevezte a Gázai övezetet a Ted Chaiban, az Unicef ügyvezető igazgatóhelyettese helyszíni látogatása után kiadott közleményében, írja a Guardian. Chaiban most fejezte be háromnapos látogatását a Gázai övezetben, ahol a helyi és nemzetközi szervezetekkel egyeztetett a sürgősségi segítségnyújtásról, és áttekintette a két hónappal ezelőtti legutóbbi látogatása óta végzett humanitárius műveleteket. Az Unicef honlapján közzétett nyilatkozatában Chaiban azt írta, olyan gyerekekkel és családjaikkal találkozott, akik a legszörnyűbb körülmények között szenvednek, amilyeneket valaha látott.

„A legutóbbi látogatásom óta a helyzet katasztrofálisról az összeomlás közelébe jutott. Az UNICEF a Gázai övezetet a világ legveszélyesebb helyének nevezte, ahol gyermeknek lenni veszélyes. Ez egy háború a gyermekek ellen” – írta.

A Gázai övezetben eddig meghalt közel 25 000 ember 70%-a nő és gyerek, olvasható a jelentésben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!