Gázai sírokat ásott ki az IDF izraeli túszok holttestei után kutatva

2024. január 19. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az IDF megerősítette, hogy katonái felástak néhány sírt egy gázai temetőben, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem a túszok holttesteit temették el ott.

Az NBC kérdésére válaszolva az IDF közleményében azt írta, „elkötelezett a túszok megmentésére irányuló sürgős küldetésének teljesítése mellett, valamint a Gázában fogva tartott túszok holttestének megtalálása és visszaszolgáltatása mellett”.

„Amikor kritikus hírszerzési vagy operatív információk érkeznek, az IDF pontos túszmentő műveleteket hajt végre azokon a konkrét helyszíneken, ahol az információk szerint a túszok holttestei lehetnek.

A biztonságos és alternatív helyszínen végzett túszazonosítási eljárás biztosítja az elhunytak iránti tiszteletet. A nem túszként azonosított holttesteket méltósággal és tisztelettel temetjük vissza”.

Palesztinok ellenőrzik a megrongált sírokat egy temetőben egy izraeli rajtaütés után Hán Júniszban 2024. január 17-én – Fotó: Ahmed Zakot / Reuters
Palesztinok ellenőrzik a megrongált sírokat egy temetőben egy izraeli rajtaütés után Hán Júniszban 2024. január 17-én – Fotó: Ahmed Zakot / Reuters

Az IDF közleményében megjegyezte azt is, hogy ha a Hamász nem rabolt volna el izraeli férfiakat, nőket és gyerekeket, „hasonló keresésekre” sem lenne szükség.

(Times of Israel)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!