A húszik biztonságos átkelést ígérnek az orosz és kínai hajóknak

2024. január 19. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Egy magas rangú húszi tisztviselő biztonságos áthaladást ígért az orosz és kínai hajóknak a Vörös-tengeren, ahol az Irán által támogatott jemeni fegyveres csoport a gázai palesztinokkal szolidaritást vállalva hónapok óta hajt végre támadásokat az amerikai haditengerészet egységei, illetve random kereskedelmi hajók ellen.

Az Izvesztyija orosz kiadványban pénteken megjelent interjúban Mohammed al-Bukhaiti ragaszkodott ahhoz, hogy a Jemen körüli vizek – amelyeket egyes hajózási cégek a folyamatos támadások miatt inkább elkerülnek – biztonságosak mindaddig, amíg a hajók nem állnak kapcsolatban bizonyos országokkal, különösen Izraellel.

„Ami az összes többi országot illeti, beleértve Oroszországot és Kínát, az ő hajózásuk a térségben nincs veszélyben” – mondta.

A támadások miatt az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok is légicsapásokat hajtottak végre jemei célpontok ellen. A fegyeres csoportot viszont ez sem állította meg, csütörtökön és péntek reggel is újabb amerikai hajót támadtak meg a Vörös-tengeren.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!