Fico szerint jöhet a négynapos munkahét Szlovákiában

2024. január 18. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovákia hamarosan bevezetheti a négynapos munkahetet – lebegtette meg szerdán a davosi Világgazdasági Fórumon Robert Fico szlovák kormányfő, hozzátéve, hogy először csak kísérleti jelleggel lépne életbe a változás, írja a Paraméter.

Fico szerint a szlovák cégek régebben elutasítóan álltak a kérdéshez, ez azonban megváltozott a pandémia óta, mivel akkor rengetegen dolgoztak otthonról, így rugalmasabb lett a munkaadók hozzáállása.

„Úgy vélem, Szlovákia azok közé az országok közé tartozhat, amelyek rövidesen bevezetik a négynapos munkahetet, először természetesen kísérleti jelleggel”

– mondta Fico. Tavaly már szóba került Szlovákiában a négynapos munkahét, akkor a szlovák Szakszervezeti Szövetség vetette fel, akik szerint már nem az a kérdés, hogy rövidebb lesz-e a munkaidő, hanem hogy milyen formában valósulhat ez meg.

Davosban járva Fico arról posztolt, milyen megbecsült nemzetközi partner Szlovákia, ennek alátámasztásra

  • a dél-koreai miniszterelnökkel,
  • a vietnámi miniszterelnökkel,
  • Szaúd-Arábia külügyminiszterével és
  • az azerbajdzsáni gazdasági miniszterrel

folytatott megbeszéléseit említette.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!