Fico szerint jöhet a négynapos munkahét Szlovákiában

2024. január 18. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovákia hamarosan bevezetheti a négynapos munkahetet – lebegtette meg szerdán a davosi Világgazdasági Fórumon Robert Fico szlovák kormányfő, hozzátéve, hogy először csak kísérleti jelleggel lépne életbe a változás, írja a Paraméter.

Fico szerint a szlovák cégek régebben elutasítóan álltak a kérdéshez, ez azonban megváltozott a pandémia óta, mivel akkor rengetegen dolgoztak otthonról, így rugalmasabb lett a munkaadók hozzáállása.

„Úgy vélem, Szlovákia azok közé az országok közé tartozhat, amelyek rövidesen bevezetik a négynapos munkahetet, először természetesen kísérleti jelleggel”

– mondta Fico. Tavaly már szóba került Szlovákiában a négynapos munkahét, akkor a szlovák Szakszervezeti Szövetség vetette fel, akik szerint már nem az a kérdés, hogy rövidebb lesz-e a munkaidő, hanem hogy milyen formában valósulhat ez meg.

Davosban járva Fico arról posztolt, milyen megbecsült nemzetközi partner Szlovákia, ennek alátámasztásra

  • a dél-koreai miniszterelnökkel,
  • a vietnámi miniszterelnökkel,
  • Szaúd-Arábia külügyminiszterével és
  • az azerbajdzsáni gazdasági miniszterrel

folytatott megbeszéléseit említette.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!