Néhány nap múlva kifut a világ legnagyobb luxushajója

2024. január 16. – 19:03

Néhány nap múlva kifut a világ legnagyobb luxushajója
Az Icon of the Seas, a világ legnagyobb tengerjáró hajója próbaútra indul a Meyer Turku hajógyárból – Fotó: Jouni Niskakoski / Shutterstock

Másolás

Vágólapra másolva

A Royal Caribbean International legújabb hajója, az Icon of the Seas hamarosan hivatalosan is csatlakozik a cég flottájához: a 7600 utas szállítására alkalmas tengerjáró a világ legnagyobbja lesz – írja a Business Insider.

A 365 méteres monstrumba nyolc különálló negyed is fért el. Összesen 2805 kabin lesz majd a hajón, ezekben kényelmesen elférnek majd három-, négy- és öttagú családok is, akik 40 bár és étterem közül válogathatnak. A hajó fedélzetén saját aquapark is található, de van 150 méteres kötélpálya, sziklamászófal és minigolfpálya is. Első útja a Florida államban található Miamiból a Karibi-térségbe vezet majd, illetve megáll a vállalat saját szigeténél is.

A hatalmas tengerjáró környezetbarát meghajtással rendelkezik: cseppfolyósított földgázzal hajtják majd, de egyéb környezetbarát technológiákkal is ellátták. A tengerjáróra rengetegen szeretnének feljutni: a vállalat vezérigazgatója szerint még nem tapasztaltak akkora érdeklődést, mint mikor megnyitották a jegyárusítást 2022. októberében az Icon of the Seasre. A hajó kész belső tereit ebben a videóban mutatta be a vállalat:

Természetesen a hajó nem mindenkinek tetszik: amikor tavaly a behemót hajóról megjelentek az első látványtervek, sokan a „pokol a vízen” jelzővel illették. Ez nem rémítette még a hajót tulajdonoló vállalatot: már be is jelentették a tengerjáró testvérének építését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!