Az Egyesült Államok újabb támadást indított egy húszi célpont ellen

2024. január 16. – 21:55

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága megerősítette, hogy erőik megsemmisítettek négy, hajók ellen bevethető, húszik által használt ballisztikus rakétát. A mostani csapásokat az amerikaiak azzal indokolták, hogy a rakéták közvetlen fenyegetést jelentettek a térségben található kereskedelmi és amerikai haditengerészeti hajókra.

John Kirby, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági szóvivője arról beszélt, hogy az ország nem akarja kiterjeszteni a konfliktust. „A húsziknak választaniuk kell, és még mindig van idejük a helyes döntést meghozni, vagyis abbahagyni ezeket a vakmerő támadásokat” – fogalmazott Kirby.

A legfrissebb csapás a harmadik támadássorozat, amelyet az amerikai hadsereg a húszik infrastruktúrája ellen indított múlt csütörtök óta, amikor az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közös hadműveletet hajtott végre. Ekkor a Vörös-tengeren a kereskedelmi hajózás ellen a húszik által használt rakéta- és dróntámadások indítására szolgáló parancsnoki és irányító központokat, illetve fegyverraktárakat célozták.

(CNN, Sky News)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!