Trump: Mondtam, hogy ne menjünk Irakba, de ha már megyünk, tartsuk meg az olajukat!

2024. január 14. – 11:08

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump szombaton adott egy újabb lökést a hétfői iowai republikánus előválasztás előtt a kampányának, amikor az iowai főállamügyész részvételével rendezett televíziós gyűlésen válaszolt Brenna Bird kérdéseire, írja a Rolling Stone. A kampánykörút egyik forró témájáról, az ukrajnai háborúról szóló kérdésre Trump szokásosan messziről indította a választ, több országot is felsorolt Oroszországtól Kínáig, majd egyszer csak elkezdett Irakról beszélni.

„Talán emlékeznek, hogy korábban, még civilként azt mondtam: Soha ne menjetek be Irakba, de ha mégis, tartsátok meg az olajat. Emlékszik erre?” – kérdezett vissza a volt elnök, majd ezt mondta:

Mi vagyunk az egyetlen ország, ahol bemegyünk, elpusztítunk valakit, de soha nem tartunk meg semmit, csak beleragadunk ezekbe a végtelen háborúkba.

Bár még messze van november 5-e, a 2024-es amerikai elnökválasztás a korai jelek alapján is rendkívül furcsán alakulhat, elemző cikkünkben arról is írtunk, hogy már most látszik, hogy példa nélküli küzdelem várható Trump és Biden között.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!