Netanjahu: Senki sem állíthat meg minket, sem Hága, sem a gonosz tengelye, sem senki más

2024. január 14. – 10:10

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat esti beszédében Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt sugallta, hogy Izrael figyelmen kívül hagyná a gázai tűzszünetet elrendelő hágai bírósági végzést.

„Izrael a győzelemig folytatja a Hamász elleni háborúját, és senki sem fogja megállítani. Sem Hága, sem a gonosz tengelye, sem senki más” – jelentette ki Netanjahu.

A hágai Nemzetközi Bíróság (ICJ) két napon át tárgyalta Dél-Afrika azon vádjait, hogy Izrael népirtást követ el a palesztinok ellen, amit Izrael rágalmazásként és képmutatásként visszautasított. A per várhatóan évekig fog tartani, de az ideiglenes lépésekről szóló döntés heteken belül megszülethet. Bár az országok nem tudnak fellebbezni a hágai bíróság döntése ellen, az ICJ-nek nem áll módjában végrehajtani azokat, ezért ha úgy dönt, Izrael is figyelme kívül hagyhatja azt.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!