David Cameron: Pirosan villognak a lámpák a világ műszerfalán

2024. január 14. – 12:33

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Királyságnak nem volt más választása, mint hogy katonai lépéseket tegyen a jemeni húszik ellen a Vörös-tengeren elkövetett támadásaik miatt – jelentette ki David Cameron brit külügyminiszter.

Cameron szerint az Egyesült Királyság a hajózás szabadságának védelmében vett részt a csapásokban, és azt is kilátásba helyezte, hogy újabb csapásokat mérhetne húszi célpontokra, ha a támadások folytatódnak. Arról, hogy pontosan mi is zajlik Jemenben, és kik is azok a húszik, itt írtunk részletesen.

A brit külügyminiszter szerint a húszik állítása, miszerint támadásaik a gázai háborúhoz kapcsolódnak, képtelenség. „A világ minden országából támadtak meg hajókat, amelyek a világ minden tájára tartanak”.

Cameron azt is kijelentette, hogy nem ért egyet a török elnökkel abban, hogy az amerikai-brit csapások a húszik ellen aránytalanok voltak. A Sky News Sunday Morning című műsorában hangsúlyozta, hogy a lépést országok széles koalíciója támogatta.

„Lépjenek egy kicsit hátrébb, nehéz elképzelni olyan időszakot, amikor ennyi veszély, bizonytalanság és instabilitás volt a világban. A világ műszerfalán a lámpák pirosan villognak, és ilyenkor erős vezetésre és világos tervre van szükségünk, és a miniszterelnök és a csapat a helyén van. Ha nem lépünk fel a Vörös-tengeren a húszik ellen, akkor még több ilyen terrorista támadást fogunk látni”.

(BBC, Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!