Százéves korában meghalt Glynis Johns, a Mary Poppins színésznője

2024. január 5. – 07:06

Százéves korában meghalt Glynis Johns, a Mary Poppins színésznője
Glynis Johns a Mary Poppinsban Mrs. Banks szerepében – Fotó: Walt Dinsey Productions / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Százéves korában meghalt Glynis Johns, aki az öt Oscar-díjat nyert Mary Poppinsban Mrs. Banks szerepét alakította, írja a BBC.

A brit színésznő csütörtökön halt meg Los Angelesben. Menedzsere, Mitch Clem közleményében úgy fogalmazott, hogy „Glynis halálával Hollywood aranykora is véget ért”.

A színésznő 1923. október 5-én született Dél-Afrikában, nyolcéves korában, a londoni West Enden indult a színészi karrierje. Első nagy filmszerepét 1948-ban kapta a sellő Miranda karaktereként, a vígjátékban nyújtott alakítása tette őt sztárrá az Egyesült Királyságban. Később Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriájában az 1960-as Csavargók című filmben nyújtott alakításáért.

A színésznő 1973-ban Tony-díjat is nyert Desiree Armfeldt szerepéért Stephen Sondheim Egy kis éji zene című című Broadway-musicaljében, amelyben elénekelte a Send In The Clowns című dalt. Sondheim a dalt kifejezetten Johnsnak írta.

Utolsó színészi szerepe az 1995-ös az Aludj csak, én álmodom című filmben volt, amelyben Sandra Bullockkal együtt szerepelt, valamint az 1999-es Szupersztár című filmben, amelyben Molly Shannon és Will Ferrell mellett játszott.

Időskorára visszavonult, utolsó éveit egy hollywoodi idősek otthonában töltötte, ahol békésen halt meg – mondta menedzsere a BBC Newsnak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!