Tévedésből egy befagyott folyón landolt egy orosz utasszállító Kelet-Szibériában

2023. december 28. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

Tévedésből egy befagyott folyón landolt egy orosz utasszállító repülőgép csütörtökön Kelet-Szibériában – írta az MTI.

A területi ügyészség közleménye szerint a Polar Airlines légitársaság An–24-es típusú gépe a Zirjanka repülőtér megközelítésekor eltért útvonalától, és a befagyott Kolima folyó egyik homokpadján landolt csütörtök reggel. „A személyzet és az utasok nem sérültek meg, evakuálásuk megtörtént” – írták a Telegramon.

A Jakutsz–Zirjanka–Szrednyekolimszk–Jakutszk-útvonalon közlekedő gép fedélzetén 30 ember, köztük két gyerek és a négyfős személyzet tartózkodott a baleset idején. A baleset körülményeinek megállapítása folyamatban van, a közlekedési ügyészség és a vizsgálóbizottság megkezdte az ellenőrzést. A repülőgép az előzetes adatok szerint nem sérült meg, a repülőtérre vontatásáról később döntenek.

Az előzetes információk szerint a tévedés a személyzet hibája miatt történt

– írta az Interfax orosz hírügynökség. Az ügyészség képeket tett közzé a repülőgépről, amelyen az látható, amint az utasok elhagyják a havas talajba beágyazódott An–24-est.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!