Olyan szennyezett a talajvíz Gázában, hogy van olyan izraeli katona, aki gombafertőzés miatt hal meg

2023. december 26. – 15:29

Másolás

Vágólapra másolva

Keddi halálesetek eddig a gázai konfliktusban a harcoló felek közlései nyomán:

A palesztin média a helyi egészségügyi hatóságok közlését idézve kedden tíz halottról és több sebesültről számolt be a Gázai övezetben, az egyiptomi határhoz közeli Hán-Júniszban egy épület és egy jármű elleni izraeli támadás nyomán.

Az izraeli hadsereg pedig azt jelentette be, hogy hétfőn a palesztin övezet déli részén fegyveres összetűzésben meghalt két tartalékos katona – egy 24 és egy 25 éves –, és súlyosan megsebesült az ejtőernyősök egyik tartalékosa. Egy további izraeli katona amiatt halt meg, hogy veszélyes gombafertőzést kapott el a Gázai övezetben. Súlyos végtagsérülésekkel érkezett az asdódi Aszuta Kórházba, ahol megállapították, hogy kezelésre rezisztens gombákkal fertőződött meg. Az izraeli közlés szerint további tíz izraeli fertőződött meg hasonló gombákkal, melyek miatt keletkezhettek, hogy a gázai talaj szennyvízzel fertőzött.

A másik palesztin területen, Ciszjordániában, a Hebrontól délre fekvő al-Favar menekülttáborban az izraeli egységek megöltek két palesztint, a tizenhét éves Ahmed Jarit és a harmincegy éves Ibrahim at-Titit. Túl-Karm mellett, Núr Al-Samsz menekülttábor egyik épületében több tucat fegyvert, lövedéket és hadieszközt találtak, melyeket a katonák megsemmisítettek. Nyolc gyanúsítottat letartóztattak a ciszjordániai településen tartott razzián – közölte a hadsereg.

A háború palersztin áldozatainak száma a gázai egészségügyi minisztérium mai közlése szerint már a 21 ezret közelíti.

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!