Megsemmisített egy hadianyagot szállító orosz hajót az ukrán légierő

2023. december 26. – 18:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán légierő megsemmisítette a Novocserkasszk partraszállító hajót a Krím-félszigeten található Feodoszija kikötőjében állomásozó orosz flotta elleni támadásban kedden reggel, írja a Telex.

Ezt Mikola Olescsuk, a légierő parancsnoka közölte, aki egy rövid videót is közzétett a hajnalban végrehajtott támadásról, amin egy nagy és több kisebb robbanás látható. Ukrán értesülés szerint a hajó iráni Sahid katonai drónokat is szállított.

A támadás tényét az orosz ellenőrzés alatt álló Krím kormányzója is megerősítette. Később hivatalos orosz megerősítés jött arról is, hogy a támadásban megsérült a Novocserkasszk. Orosz közlés szerint a támadásban egy ember meghalt, ketten megsérültek.

Az ukrán védelmi minisztérium később képet közölt a támadás utáni állapotról, ami alapján úgy tűnik, valóban megsemmisült a Novocserkasszk.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!