Ciszjordániában letartóztattak egy vezető palesztin politikust, akinek csoportját terrorszervezetként tartja számon Izrael

2023. december 26. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg kedden közölte, hogy letartóztatta Khalida Jarrar vezető palesztin politikust a megszállt Ciszjordániában, pártjának más aktivistáival együtt – jelentette az AFP.

A 60 éves Jarrar a Palesztinai Felszabadítási Szervezet egyik frakciójának, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) egyik fontos személyisége. Izrael, az Egyesült Államok és az EU terrorista csoportként tartja nyilván a szervezetet. Nem először fogják el Jarrart az izraeliek: 2019 októberében egyszer már letartóztatták, tárgyalás nélkül fogva tartották, majd a következő év szeptemberében szabadon engedték. Férje, Ghassan Jarrar az AFP-nek elmondta, hogy a katonák reggel 5 órakor a bejárati ajtó feltörésével megrohamozták a család Ramallah városában lévő otthonát.

Jarrart 2006-ban választották be a palesztin parlamentbe a PFLP képviselőjeként. Lobbizott az izraeli börtönökben fogva tartott több ezer palesztin fogoly szabadon bocsátásáért. A PFLP közleményében közölte, hogy az izraeli hadsereg kedd reggel „kiterjedt akciókat indított a csoport vezetőinek letartóztatására” a megszállt Ciszjordániában. „Ezek a letartóztatások nem fogják megtörni népünk akaratát” – áll a közleményben.

(via The Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!