Ferenc pápa: Lehet ünnepelni, de ne keverjük ezt össze a fogyasztással

2023. december 24. – 18:20

Ferenc pápa: Lehet ünnepelni, de ne keverjük ezt össze a fogyasztással
Ferenc pápa december 24-én a Szent Péter téren – Fotó: Tiziana Fabi / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ferenc pápa emberséget szorgalmazott december 24-én a Szent Péter téren mondott beszédében. Az egyházfő arról beszélt: közelség kell a háborútól szenvedőkhöz most, de nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik nyomorban, éhezésben, rabszolgaságban szenvednek, írja az MTI.

Ferenc pápa arról is beszélt, hogy nem szabad az ünneplést összekeverni a fogyasztással. Ne pazaroljunk és osztozzunk azokkal, akik nélkülöznek vagy magányosok, mondta a pápa.

A Kölnből, Bécsből és Madridból érkezett terrorfigyelmeztetést követően az olaszországi templomoknál tovább erősítették a biztonsági készültséget. A pápa beszéde után mise következik a Vatikánban, valószínű, hogy a 87 éves pápa ülve követi a szertartást. A misén kínaiul imádkoznak a pápáért és a papokért, franciául a kormányzókért és a befogadást kereső migránsokért, arabul a békéért és a fegyverek zajának elnémulásáért, portugálul a gyermekekért és a törékeny emberekért, végül vietnami nyelven azokért, akik nem hisznek Istenben vagy elveszítették hitüket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!