Megtalálták két 19 éves izraeli katona holttestét, akiket még október 7-én ejtett túszul a Hamász

2023. december 15. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálták a Hamász által október 7-én túszul ejtett két izraeli katona holttestét – jelentették be az Izraeli Védelmi Erők (IDF). Közleményükben azt írták, hogy Nik Beizer tizedes és Ron Sherman őrmester holttestét egy gázai hadművelet során találták meg. A holttesteket már visszaszállították Izraelbe.

A Be'er Shevából származó Nik Beizer 19 éves volt, sofőrként szolgált az izraeli hadseregben. A Hamász terroristái október 7-én ejtették túszul, majd Gázába hurcolták. A Lehavimból származó Ron Sherman szintén 19 éves volt, tiszthelyettesként teljesített szolgálatot a gázai határ közelében, amikor október 7-én őt is túszul ejtették.

„Az egészségügyi tisztviselők és katonai rabbik által elvégzett azonosítási folyamatot követően ma (pénteken) az IDF képviselői tájékoztatták Nik Beizer tizedes és Ron Sherman őrmester családját. Az IDF őszinte részvétét fejezi ki a családoknak, és továbbra is támogatni fogja őket” – áll az izraeli hadsereg közleményében.

Nik Beizer idén április 30-án kezdte meg katonai szolgálatát. Az IDF Gázai Kerületi Koordinációs és Kapcsolattartási Központjánál dolgozott, amely az Erez átkelőn keresztül a Gázai övezetbe történő áthaladását koordinálja. Beizernek október 7-én nem kellett volna a bázison lennie, de egy barátjával cserélt, aki szabad hétvégét akart. „Ezen a bázison mindenki a palesztinokról gondoskodik, azért dolgozik, hogy a gázaiak élhessék az életüket” – mondta korábban Beizer édesanyja, Katy Beizer.

Ron Sherman utoljára október 7-én reggel beszélt az édesanyjával, amikor a gázai határ közelében lévő katonai bázisát megtámadták a Hamász terroristái. Amikor a telefonbeszélgetés megszakadt, átváltottak WhatsApp-üzenetekre. „Ennyi, anya, itt vannak, vége, szeretlek” – írta. Sherman később egy, a Hamász által közzétett videón feltűnt, egy kisteherautó rakterében ült megkötözve.

(Sky News, Times of Israel)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!