Izrael visszaszerezte egy gázai túsz holttestét

2023. december 15. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael visszaszerezte egy újabb túsz, Elia Toledano holttestét. Vele együtt már hat túsz holttestét találták meg a Gázai övezetben.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) friss közleménye azt írta, hogy a különleges erőik egy gázai hadművelet során megtalálták a 28 éves férfi holttestét. A Hamász terroristái október 7-én, a Super Nova zenei fesztiválon ejtették túszul Toledanót és barátnőjét, Mia Schemet, akit két héttel ezelőtt, a harcok átmeneti szünetében engedtek szabadon.

Toledano holttestét visszaszállították Izraelbe, ahol orvosok és a rendőrség azonosította. Arról, hogy hogyan és mikor halt meg, az IDF nem közöltek részleteket.

Az izraeli hatóságok úgy vélik, hogy még 134 túsz van Gázában – nem mindegyikük él – az október 7-én elrabolt 240-ből. A november 24. és december 1. közötti ideiglenes tűzszünet során 105 civil túszt – izraeli nőket és gyerekeket, valamint külföldi állampolgárokat – engedett szabadon a Hamász. Négy túszt az ideiglenes tűzszünet és a november végi túszszabadítás előtt engedtek szabadon, egyet pedig az izraeli csapatok mentettek ki.

(BBC, Times of Israel)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!