IDF: Megsemmisítettük a Hamász egyik főhadiszállását Gáza északi részén

2023. december 15. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) azt közölték, hogy elfoglalták és megsemmisítették a Hamász Shejaiya zászlóaljának főhadiszállását, ami Gázaváros egyik kerületében található.

Az IDF szóvivőjének X-en (Twitter) közzétett információ szerint az egységben állomásozó Hamász harcosokat likvidálták. A repülőgépekről, illetve tankokkal mért csapásokkal egy alagutat is megsemmisítettek a komplexumban. A Shejaiya negyed a konfliktus során heves harcok helyszíne volt: az IDF több lakóépületet is lerombolt a negyedben, a hét elején pedig egy rajtaütésben itt halt meg kilenc izraeli katona is.

A más területeken zajló harcokról legfrissebb jelentésében az IDF azt írta, hogy „terrorista infrastruktúrát” vettek célba Khan Younis város szívében. Állításuk szerint megsemmisítettek egy fegyverraktárat, és az ottani alagútban talált járműveket is – ezeket szerintük a Hamász az október 7-i támadásokhoz használt.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!