Fotóalbumot csinált egy német EP-képviselő arról, milyen autokratákkal találkozott idén Orbán és Szijjártó

2023. december 13. – 14:32

Másolás

Vágólapra másolva

Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselő, a magyar kormány éles kritikusa szimbolikus ajándékot küldött az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek az e heti kulcsfontosságú csúcstalálkozó előtt, írja a Guardian. A fotóalbumban Orbán Viktor és Szijjártó Péter különböző találkozóiról szóló képek láthatók, ott van köztük például az is, amin Orbán Putyinnal találkozott ősszel Pekingben, több képen pedig Szijjártó Péter külügyminiszter látható Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

Ezenkívül az iráni, belarusz és más tekintélyelvű vezetőkkel készült képek vannak az albumban, de nem maradt ki belőle a Donald Trumppal, valamint Marine Le Pennel készült közös fotó sem.

Freund egy karácsonyi videót is készített az ajándékból, ennek címe „A közelgő magyar elnökség különleges pillanatai”. A politikus ezzel arra utalt, hogy a jövő év második felében Magyarország tölti be a Tanács soros elnökségét.

Közben a Magyar Közlönyben megjelent az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy a bírák korlátozás nélkül az Európai Bírósághoz fordulhassanak előzetes döntéshozatalért, és amely az egyik utolsó feltétele volt annak, hogy az Európai Bizottság feloldja az eddig blokkolt tízmilliárd eurós támogatást.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!