Hat napja megszakadt a kapcsolat a bebörtönzött Navalnijjel, nem lehet tudni, él-e még

2023. december 11. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

Elvesztették a kapcsolatot Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivistával ügyvédei – jelentették be hétfőn. Navalnij elvileg egy Moszkvától keletre lévő börtönben tölti büntetését, most azonban az sem biztos, hogy ott van-e még – írja a CNN.

Navalnijt nemrég 19 év börtönbüntetésre ítélték szélsőséges csoportosulás létrehozása, szélsőséges cselekmények finanszírozása és egy sor egyéb bűncselekmény miatt. Elítélése idején már éppen egy 11 évre szóló ítéletet ült le csalás és egyéb bűncselekmények miatt. Támogatói szerint Navalnij nem követett el ilyen bűncselekményeket, és csak azért zárták börtönbe, mert kritizálta Putyint és annak rendszerét.

Navalnij egyik ügyvédje szerint hat napja nem tudtak kapcsolatba lépni Navalnijjal. Legutóbbi információk szerint az IK-6 elnevezésű börtönben töltötte büntetését, most azonban arról tájékoztatták az ügyvédet, hogy ott nincsen fogva tartva. Arról, hogy milyenek Navalnij napjai az orosz börtönben, ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!