Elon Musk megszavaztatta, most újra aktív a legismertebb amerikai jobboldali konteógyártó X-fiókja

2023. december 11. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Visszaállították Alex Jones amerikai jobboldali összeesküvés-elméletíró korábbi Twitter-, most X-fiókját, miután Elon Musk szervezett egy szavazást, amin a válaszolók többsége támogatta a támogatta a közel ötéves kitiltás utáni visszatérését, írja a Reuters.

A szavazás lezárásáig közel 2 millió szavazat érkezett, és körülbelül 70 százalékuk voksolt arra, hogy Jones visszatérhessen a platformra, nem sokkal az újraaktiválás után a fióknak már körülbelül 1 millió követője van. Alex Jones a visszaállítás óta új tartalmat nem, csak két repostot tett ki.

Alex Jones az egyik legismertebb amerikai jobboldali konteógyártó, aki az Egyesült Államok egyik legsúlyosabb tömegmészárlásáról szélsőséges médiabirodalmán keresztül azt terjesztette, hogy az meg sem történt, csak a kormány rendezte meg színészekkel, hogy majd erre hivatkozva szigoríthassák a fegyvertartást, illetve alakítsanak ki valami új világrendet.

2018-ban áldozatok családtagjai – akiket a Jones és más hozzá hasonló konteógyártók miatt évekig zaklattak és hazugságokkal vádoltak meg – jogi lépéseket tettek Jones és cége, a Free Speech Systems ellen, ami az Infowarst is működteti. Tavaly októberben Connecticutban kimondták, hogy Jonesnak közel egymilliárd dollár kártérítést kell fizetnie nyolc amerikai családnak, akik elvesztették gyermekeiket a 2012-es tragédiában, erről itt írtunk részletesen.

A connecticuti bíróság később további 473 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezte Jonest, aki azonban a csődbe próbált menekülni a kártérítés elől.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!