Lövöldözés a Las Vegas-i egyetemen: három halott, több sérült

2023. december 7. – 07:37

Másolás

Vágólapra másolva

Lövöldözés történt szerdán a Nevadai Egyetem Las Vegas-i kampuszán – írja a Guardian. Három ember meghalt, egy pedig válságos állapotban van. A negyedik halott a támadó.

Helyi idő szerint szerda dél körül riasztották a rendőröket az egyetem gazdasági karának otthont adó épülethez, ahol diákok és professzorok elbarikádozták magukat. Nem sokkal később a rendőrség bejelentette, hogy a veszélyhelyzet elmúlt, a támadót „megtalálták, és halott”. Később közölték, hogy a lövöldözés az épület negyedik emeletén kezdődött, és a fegyveres több emeletre is felment, mielőtt az épületen kívül a rendőrök lelőtték.

A Las Vegas-i Sunrise Hospital tájékoztatása szerint a sürgősségi osztályukon három embert ápolnak a lövöldözés nyomán. Egyikük állapota kritikus.

A Las Vegas-i eset két napon belül a második több halálos áldozatot követelő lövöldözés volt az Egyesült Államokban – írja az MTI.

Kedden Texas államban, Austin városban több helyszínen összesen hat emberrel, köztük szüleivel végzett egy 34 éves férfi. A rendőrségi vizsgálat szerint a férfi hétfőn éjszaka gyilkolta meg a szüleit otthonukban, majd kedd reggel megsebesítette egy iskola biztonsági őrét. Ezután egy másik helyen két embert halálosan sebesített meg. A férfi délután egy kerékpárosra nyitott tüzet, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, az esti órákban pedig egy betöréshez kiérkező rendőrre lőtt rá, nem életveszélyes sérüléseket okozva. A tettes a helyszínről autóval menekült el, de balesetet szenvedett, így fogták el a rendőrök. A betörés helyszínén a hatóságok még két holttestet találtak.

Joe Biden elnök a két erőszakos esemény nyomán ismét arra szólította fel a kongresszust, hogy fogadja el az általa javasolt törvényt a támadó fegyverek és nagy kapacitású tölténytárak betiltásáról.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!