Ciolacu szerint a román állampolgárok 2025-ben már vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba

2023. december 5. – 15:32

Másolás

Vágólapra másolva

2025-ben már vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba a román állampolgárok, mondta kedden Marcel Ciolacu miniszterelnök a Prima Newsnak adott interjújában, hozzátéve, hogy ez közös erőfeszítés lesz, az amerikai román diaszpóra támogatását is kérte, a román állam és az amerikai állam pedig nagy részt fog vállalni ebben, írta a News.ro.

„Ez a stratégiai partnerség megerősítése, sokat beszéltünk a vízummentes utazásról, és több mint biztos, hogy jövőre bejelenthetjük, hogy 2025-től vízum nélkül utazhatunk majd az Egyesült Államokba” – mondta Ciolacu.

Az Egyesült Államokban tett hivatalos látogatása során a román kormányfő találkozott a külügyminiszterrel, a védelmi miniszterrel és az energiaügyi miniszterrel is, a továbbiakban pedig találkozik az Egyesült Államok néhány fontosabb vállalatának vezetőivel is.

„Az amerikai kongresszusban is találkozom majd a bizottsági elnökökkel. Szilárdan hiszem, hogy a végén mindannyian ugyanarra a következtetésre jutunk. Mindenesetre az én szemszögemből és az amerikai fél szempontjából ez egy olyan látogatás, amely egyértelmű következtetésekkel fog végződni” – mondta Marcel Ciolacu.

A miniszterelnök szerdáig tartózkodik hivatalos látogatáson az Amerikai Egyesült Államokban.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!