Putyin kedvenc propagandistái már egy új, orosz katonákkal megerősített Osztrák-Magyar Monarchiáról álmodoznak

2023. december 5. – 13:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Háború utáni Európáról elmélkedtek orosz propagandisták az állami televízió műsorában, és arra jutottak, a legjobb az lenne, ha Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Szerbia összeolvadásával létrejönne egy semleges zóna – az új Osztrák-Magyar Monarchia – amit aztán orosz katonák védhetnének meg a támadásoktól. Az erről szóló műsorrészletet Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója osztotta meg az X-en.

Erről az egyik meghívott vendég beszélt, akit sem mi, sem a Newsweek nem tudott azonosítani. Frissítés 12.06-án: Cikkünk megjelenése után jelezte Rácz András Oroszország-szakértő, a Corvinus Egyetem oktatója, hogy a szintén az egyetemen kutató Takácsy Dorka azonosította az ismeretlen orosz propagandistát: Andrej Bezrukovról van szó, aki Donald Heathfield néven a KGB alvó ügynökeként is szolgált az Egyesült Államokban – 2010-es lebukásáig.

A lenti videórészletben Bezrukov okfejtése hallható arról, hogy az orosz győzelem után az oroszok végignéznek majd a jövő Európáján, „és azt mondjuk majd: itt egy szép ország, Ausztria, látszólag semleges; itt van Szlovákia, ami korábban azt mondta, kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna szomszédságában, és inkább nem akarja segíteni; itt van Magyarország, amelyik szintén semmit nem akar kezdeni ezzel az egésszel; és akkor ott van az egész korábbi Jugoszlávia, Szerbia területe, stb.

Csináljunk egy semleges területet ebből a közép-európai térségből, ami egy nagyon jó hely, csináljunk itt egy osztrák-magyar területet. Élesszük újra a nagyszerű Osztrák-Magyar Monarchiát”.

A propagandista bele is kezd, hogy ennek az új monarchiának majd kegyesen megígérheti Oroszország, hogy nem fogja megtámadni, mire közbeszól a műsorvezető – Vlagyimir Szolovjov, Putyin egyik kedvenc, legnagyobb hangú megmondóembere – és emeli a tétet:

„Sőt, oda fogjuk küldeni a saját csapatainkat, hogy senki ne támadja meg őket”.

Szolovjovtól egyébként nem állnak messze a vad gondolatok, korábban arról beszélt, a fronton harcoló orosz katonák akár Washingtonig is elmennek, egy alkalommal azon elmélkedett, hogy a halál tulajdonképpen csak egy állomás, aztán dzsihádot hirdetett a sátánista ukránok ellen, és sürgette Zelenszkij megölését is. De ő volt az, aki Orbán Viktor tavalyi tusványosi beszédét is bejátszotta az orosz állami tévében, és sűrűn bólogatott rá.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!