Húszezer háztartásban ment el az áram a heves havazás miatt Ausztriában. Egy ember lavina áldozata lett

2023. december 4. – 00:14

Másolás

Vágólapra másolva

A tájékoztatás szerint Stájerországban egy magas feszültségű felsővezeték rongálódott meg, ami miatt a délkeleti tartomány egyes részeiben megszűnt az áramszolgáltatás. A mobiltelefon-szolgáltatás szintén szünetelt – írja az MTI.

A vállalat vasárnap reggel arról is beszámolt, hogy további 265 elektromos elosztóállomás vált üzemképtelenné

Több ezer háztartás maradt áram nélkül Felső-Ausztria tartományban is. A hófúvások valamelyest alábbhagytak vasárnapra és az utakon is javult a helyzet, de számos helyen továbbra is kidőlt fák akadályozzák a forgalmat az ÖAMTC osztrák autóklub közlése szerint. Az ÖBB osztrák vasúttársaság szerint fennakadások vannak a vonatközlekedésben is.

Az osztrák hatóságok mindemellett lavinaveszélyre figyelmeztettek a hegyekben, ahol több mint fél méter hó hullott szombat óta.
Salzburgnál nagyszabású mentőakciót váltott ki egy lavina. Az osztrák rendőrség az este folyamán közölte, hogy egy 51 éves cseh állampolgár vesztette életét Karintia tartományban, a Mölltal-gleccseren egy lavina következtében. A férfit teljesen elsodorta és betemette a hó, szemtanúk ásták ki, de újraéleszteni már nem tudták, a helyszínre helikopteren kiérkezett orvoscsapat sem tudott már segíteni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!