Legalább 47-en meghaltak a földcsuszamlásokban Tanzánia északi részén

2023. december 3. – 23:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Jambo TV helyi televízió beszámolója szerint Tanzánia negyedik legmagasabb hegyének, a 3420 méter magas Hanang lejtőjén történt a földcsuszamlás, amely házakat sodort el a fővárostól, Dodomától 300 kilométerre északra található Katesh városában a kora reggeli órákban – írja az MTI.

A hatóságok tájékoztatása szerint heves esőzések sújtották szombaton a térséget, aminek következtében számos utcát járhatatlanná tett a víz, a sár és a kidőlt fák.

Samia Suluhu Hassan elnök segélyszállítmányok küldését rendelte el a térség rászorulóinak.

A tanzániai vöröskereszt a nagyjából 10 ezer lakosú városról videófelvételt tett közzé, amelyen sárlavinák által félig betemetett autókat és a házak törmeléke alól holmijukat menteni próbáló embereket lehetett látni.

Egy évtizedek óta nem tapasztalt aszályt követően Kelet-Afrika országai hetek óta özönvízszerű esőzésekkel és árvizekkel küzdenek az El Nino időjárási jelenség következtében. A régióban százak vesztették életüket az ítéletidő miatt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!