Legalább 47-en meghaltak a földcsuszamlásokban Tanzánia északi részén

2023. december 3. – 23:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Jambo TV helyi televízió beszámolója szerint Tanzánia negyedik legmagasabb hegyének, a 3420 méter magas Hanang lejtőjén történt a földcsuszamlás, amely házakat sodort el a fővárostól, Dodomától 300 kilométerre északra található Katesh városában a kora reggeli órákban – írja az MTI.

A hatóságok tájékoztatása szerint heves esőzések sújtották szombaton a térséget, aminek következtében számos utcát járhatatlanná tett a víz, a sár és a kidőlt fák.

Samia Suluhu Hassan elnök segélyszállítmányok küldését rendelte el a térség rászorulóinak.

A tanzániai vöröskereszt a nagyjából 10 ezer lakosú városról videófelvételt tett közzé, amelyen sárlavinák által félig betemetett autókat és a házak törmeléke alól holmijukat menteni próbáló embereket lehetett látni.

Egy évtizedek óta nem tapasztalt aszályt követően Kelet-Afrika országai hetek óta özönvízszerű esőzésekkel és árvizekkel küzdenek az El Nino időjárási jelenség következtében. A régióban százak vesztették életüket az ítéletidő miatt.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!