Két izraeli-román kettős állampolgár is volt a szabadon engedett gázai túszok között

2023. november 26. – 20:24

Két izraeli-román kettős állampolgár is volt a szabadon engedett gázai túszok között
A Hamász 14 izraeli és 3 külföldi állampolgárságú túszt ad át a Vöröskeresztnek 2023. november 26-án – Fotó: Mustafa Hassona / Anadolu / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két izraeli-román kettős állampolgárt szabadon engedtek a hat túszul ejtett közül a Gázai övezetből, írta a külügyminisztérium vasárnapi közleménye alapján az Agerpres. A két személynek Izraelben van a lakhelye – közölte még a tárca.

Jelenleg négy izraeli-román kettős állampolgárt tartanak még túszként a Gázai övezetben.

„A külügyminisztérium üdvözli az Egyesült Államok, Katar állam és az Egyiptomi Arab Köztársaság diplomáciai erőfeszítéseit a Gázai övezetben lévő túszok szabadon bocsátása érdekében. Románia tel-avivi nagykövetsége és a haifai román főkonzulátus folyamatosan kapcsolatban áll az izraeli hatóságokkal” – olvasható a közleményben.

A Hamász terrorszervezet átadta az október 7-én elhurcolt túszok harmadik csoportját a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) vasárnap, a gázai eseményeket a Telex percről percre követte.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!