Újabb túszokat enged el a Hamász, de még nem tudni pontosan, hányat és mikor

2023. november 25. – 09:59

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb túszokat enged szabadon a Hamász, palesztin foglyokért cserébe, az AFP értesülései szerint a fogolycserét közvetítő Katar várhatóan még szombaton bejelenti a kiszabadítandó foglyok és túszok számát. Az izraeli hatóságok közölték, hogy megkapták a kiszabadítandó túszok listáját, de számokat vagy pontos időpontot nem közöltek. Péntek este 13 izraeli, köztük nagyon kicsi gyerekek és idős nők, tíz thaiföldi és egy Fülöp-szigeteki állampolgárt engedtek szabadon.

A négynapos tűzszünet értelmében a Hamásznak legalább 50 embert kell szabadon engednie aközül a körülbelül 240, többségében izraeli túsz közül, akiket az október 7-i támadások óta tart fogva. Cserébe Izrael legalább 150 palesztin foglyot enged majd el, és 300 kamionnyi humanitárius segélyszállítmányt enged be Gázába.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!