A Hamász elhalasztja az izraeli túszok szabadon engedésének második körét

2023. november 25. – 19:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász fegyveres szárnya szombaton azt közölte, hogy elhalasztja a túszok szabadon engedésének második körét addig, míg Izrael „nem enged be segélyszállító teherautókat Gáza északi részébe”, írja a BBC és a Times of Israel.

A Times of Israel szerint homályos üzeneteket közvetít a Hamász: míg egyes képviselőik azt állították, hamarosan kezdődik a 13 túsz elengedése, addig a közlemény másról beszél. Izrael állítása szerint ráadásul az egyezmény értelmében beengedtek már 200 teherautót az övezetbe. A Hamász a fegyverszüneti megállapodás megsértésével vádolta Izraelt, Izrael azonban a BBC-nek azt mondta, ilyen nem történt.

A 200 teherautóból 50 már megérkezett Izrael szerint Gáza északi részére, amerikai és izraeli képviselők szerint úgy néz ki, a Hamász a maradék autók megérkezését várja. A késéssel kapcsolatban az IDF szóvivője, Richard Hecht azt mondta, hogy a túszok elengedése „lassú folyamat”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!