Több kínai gyerekkórház is megtelt egy rejtélyes, tüdőgyulladást okozó járvány miatt

2023. november 23. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalos kérdést intézett a WHO Kínához, miután több hír is megjelent arról, hogy nem azonosított tüdőgyulladásos megbetegedések kezdtek el terjedni Pekingben és Liaoningban, valamint más városokban, ahol már a gyerekkórházak is túlterheltek a sok beteg gyerek miatt – írja az al-Dzsazíra. A lap rejtélyes tüdőgyulladásos esetekként hivatkozik a betegségre.

A WHO megjegyezte, hogy a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság a hónap elején egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy nőtt a légúti megbetegedések előfordulása, köztük az influenza, a mycoplasma pneumoniae és az RSV fertőzés is.

A WHO azután kért tájékoztatást, hogy a hét elején a ProMED online orvosi közösség, mely 2019 végén kérdéseket tett fel egy Vuhanban keringő ismeretlen betegséggel kapcsolatban (ez később a a Covid–19 lett), megjegyezte, hogy a média egyre többször számol be nem diagnosztizált tüdőgyulladásos csoportokról az észak-kínai gyermekek körében. A ProMED szerint több pontos információra van szükség az „aggasztó betegségről”.

„A WHO a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat mechanizmusán keresztül további járványügyi és klinikai információkat, valamint laboratóriumi eredményeket kért ezekről a gyermekek körében jelentett megbetegedésekről” – áll a közleményben.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!