A moldovai elnök háromlábú kutyája megharapta az osztrák elnököt

2023. november 17. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

Kisebb kellemetlenség csúszott Maia Sandu moldovai elnök és Alexander Van der Bellen osztrák elnök csütörtöki találkozójába. Amikor ugyanis a moldovai elnöki rezidencia udvarán sétálgatva Van der Bellen megpróbálta megsimogatni a Codrut névre hallgató elnöki kutyát, az állat megharapta a kezét – írja a 24.hu a Nexta hírügynökség beszámolója alapján.

A moldovai elnök azonnal bocsánatot kért osztrák kollégájától, és azt mondta, a kutyája megijed, ha túl sok ember veszi körül. Codrut egy menhelyről érkezett az elnöki rezidenciába, korábban elütötte egy autó, így veszítette el az egyik lábát.

Alexander Van der Bellen a moldovai parlamenti elnökkel tartott megbeszélésére már bekötött kézzel érkezett, később pedig egy, az X-en közzétett videóban maga is reagált az esetre. Azt mondta, mindenki tudja róla, hogy nagyon szereti a kutyákat, és teljesen megérti, hogy a kutya ideges lett attól, hogy sok ember veszi körbe. Hangsúlyozta, hogy a sérülése egyáltalán nem vészes, és ennél sokkal fontosabb, hogy a Moldova EU-csatlakozásáról szóló megbeszélések jól sikerültek.

A távozása előtt egy Codrunak szánt játékot is átadott Sandunak. „Ez egy csodás barátság kezdete!” – mondta.

Az elnöki kutyák egyébként nem csak Moldovában okoznak zűrzavart, korábban Joe Biden amerikai elnöknek is meggyűlt a baja Commander (Parancsnok) nevű németjuhász kutyájával, aki tizenegy alkalommal harapta meg az amerikai elnök testőreit és dolgozóit, mielőtt kiköltöztették a Fehér Házból.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!