Nepál betiltja a TikTokot, mert zavarja a társadalmi harmóniát

2023. november 14. – 06:59

Másolás

Vágólapra másolva

Napokkal azután, hogy Nepálban döntést hoztak a közösségi médiával foglalkozó cégeket összekötő irodáiról, az országban bejelentették, hogy betiltják a TikTokot, mert annak tartalma „zavarja a társadalmi harmóniát”, írja a BBC. A TikTokot, amelynek havonta kb. egymilliárd felhasználója van, több ország, köztük India is betiltotta, míg az Egyesült Királyság parlamentje például kitiltotta a hálózatából.

Purusottam Hanal, a nepáli távközlési hatóság elnöke a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy az internetszolgáltatókat arra kérték, hogy zárják be az alkalmazást.

Arról nem közöltek időpontot, hogy a tiltás mikor lép hatályba. A helyi média arról is beszámolt, hogy a hét elején tartott kabinetülésen született döntéssel nem mindenki értett egyet. A TikTok világszerte a hatóságok ellenőrzése alá került, mivel aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy onnan az adatok átkerülhetnek a kínai kormányhoz. Az anyavállalat, a ByteDance korábban visszautasította az aggályokat.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!