A Vatikán hangsúlyozta, hogy a transzneműek és a melegek is megkeresztelkedhetnek

2023. november 9. – 17:46

Másolás

Vágólapra másolva

A transzneműek és melegek is megkeresztelkedhetnek, megkeresztelhetik a gyerekeiket, lehetnek keresztszülők, tanúk vallási esküvőkön, derült ki a vatikáni Hittani Kongregáció dokumentumából, amelyben egy püspök által feltett kérdésekre válaszoltak.

Az transznemű és meleg párok örökbe fogadott gyerekeinek megkereszteléséről a következőt írják: „Ahhoz, hogy a gyereket megkereszteljék, megalapozott reménynek kell lenni arra, hogy a gyermek a katolikus vallásban fog felnőni.”

„Egy transzszexuális – beleértve azt is, aki hormonális kezelésen és nemváltoztató műtéten esett át – ugyanolkyan feltételek mellett részesülhet a keresztségben, mint más hívők, ha nem áll fenn olyan helyzet, amelyik közbotrányt okozhat vagy zavarba hozhatják a híveket” – áll a La Croix szerint a két és fél oldalas, olasz nyelvű dokumentumban.

A Reuters azt írja, hogy Jose Negri brazil püspök júliusban küldött hat kérdést az LGBT-közösséghez tartozók keresztségben való részvételére vonatkozóan. A kérdéseket és válaszokat Víctor Manuel Fernández argentin bíboros, a Hittani Kongregáció vezetője írta alá, és Ferenc pápa is jóváhagyta október 31-én.

„Amikor először látogatott meg egy transzszexuális csoport a Vatikánban, sírva távoztak, azt mondták, segítő kezet, csókot adtam nekik... mintha valami különlegeset tettem volna velük. De hát ők Isten lányai!” – idézte a Hvg.hu a pápa egy nyáron adott interjúját.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!