Megharapta egy krokodil, visszaharapott az ausztrál farmer

2023. november 8. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

Colin Deveraux ausztrál farmert egy hónapig ápolták kórházban, miután megtámadta egy bordás krokodil Ausztrália északi területén. A férfi állítása szerint annak köszönheti az életét, hogy amikor az állat megharapta, ő visszaharapott - írja a BBC.

Deveraux éppen úton volt, hogy megjavítson egy kerítést az észak-ausztráliai Finiss folyónál, amikor megállt egy kis tónál, hogy megcsodálja a vízben úszkáló halakat. Ekkor bukkant elő a 3,2 méteres krokodil, megragadta a férfi jobb lábát, „megrázta, mint egy rongybabát”, és elkezdte a víz felé húzni. Deveraux az ausztrál ABC Newsnak azt mondta, először megpróbálta a lábával lerúgni magáról az állatot, de miután nem járt sikerrel, úgy döntött, visszaharap.

A hüllő szemhéját tudta elkapni a fogaival, és pont annyira meg tudta húzni, hogy az állat visszahőköljön és egy pillanatra elengedje a lábát. „Azonnal felugrottam, és nagy léptekkel elindultam felfelé, ahol a kocsim állt. Egy darabig üldözött, talán négy métert, de aztán megállt” – emlékezett vissza a férfi.

„Elég régóta járkálok figyelmetlenül a mocsaras vidéken, de ez felnyitotta a szemem, óvatosabbnak kell lennem” – vonta le a tanulságot.

A nyílt tengerre is kimerészkedő bordás krokodilok egyébként akár hat méter hosszúra is megnőhetnek, a kifejlett példányok pedig több mint egy tonnát is nyomhatnak. A bordás (sósvízi) krokodilok száma robbanásszerűen megnőtt Ausztráliában, miután 1971-ben védett fajjá nyilvánították.

Ausztráliában nem ritkák a krokodiltámadások, az asuztrálok pedig nem egyszer bizonyították már, hogy nem esnek kétségbe, ha összeakadnak a vadállattal. Májusban például egy 51 éves férfit kapott el egy krokodil, de végül sikerült lefejtenie az állatot – a fejéről. 2021-ben egy 60 éves férfi került összetűzésbe egy krokodillal, ő a zsebkését kapta elő, és addig szurkálta az óriáshüllőt, amíg az elengedte a lábát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!